logo

На Донеччині росіянам вдалося закріпити свої позиції в Бержичах та Очеретино

Військові рф захопили Очеретино та Бердичі

Наступнальні дії росіян продовжуються — ворог протискається на Донеччині, намагаючись закріпити свої позиції. Наразі росіянам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретино та захопити населений пункт Бердичі.

Про це повідомив речник ОСУВ Хортиця Нараз Волошин в ефірі телемарафону.

"Наразі частина, в якій перебуває противник, є під нашим вогневим контролем. Вживаються всі заходи, щоб вибити ворога звідти, тривають важкі бої, ситуація контролюється", – зазначив Волошин.

Також згідно з даними отриманими аналітиками DeepState, військові рф також захопили населений пункт Бердичі у Донецькій області, закріпившись на західних околицях міста. Проте у DeepState зазначили, що бої на захід від Бердичів тривають.

"Сили Оборони ведуть ар’єргардні бої. Утримувати лінію зіткнення в нинішньому вигляді неможливо, тому відхід з північних околиць села є вимушеною мірою. Але найголовніше — це збереження особового складу", — повідомляють аналітики.

Варто зауважити, що вчора, 26 квітня, російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, взяли під контроль села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Соловйове, яке ще нещодавно перебувало під загрозою, зараз повністю під контролем окупантів.

Щодо Семенівки, то це селище вже деякий час було серед зони конфлікту, і раніше бійцям було важко проводити операції через відсутність можливості ротацій. Аналітики підкреслюють, що ситуація в цьому районі постійно погіршується і потребує уваги та реагування.

Нагадаймо, раніше ми повідомляли про те, що російські окупаційні війська зуміли просунутися в чотирьох населених пунктах на південь від Новобахмутівки, Новокалинового та Красногорівки. Сили оборони України продовжують тримати оборону та давати відсіч ворогові, продовжуються бої у Кислівці, Урожайному, біля Вербового та Новомихайлівки.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!

Wiki