logo

На тлі дефіциту електроенергії у Києві вирішили зменшили освітлення вулиць – КМВА

У Києві задля економії електроенергії обмежили вуличне освітлення, жовтень 2022 року

На тлі дефіциту електроенергії Київська міська військова адміністрація повідомила про рішення щодо мінімізації вечірнього освітлення вулиць.

«Повністю виключати усі ліхтарі не будемо. Завдяки системі керування зовнішнім освітленням ми знизимо яскравість освітлювальних приладів, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%», – повідомляє у телеграмі адміністрація.

Влада Києва нагадує, що компанія «Укренерго» вимушена застосовувати обмеження енергопостачання для промисловості та бізнесу з 18:00 до 24:00 – обсяг обмежень буде розподілений рівномірно між всіма регіонами. В міській адміністрації допускають відключення електроенергії сьогодні для промисловості та бізнесу Києва.

У КМВА додають, що продовжують шукати інші джерела економії, але «на звичайних жителях – побутових споживачах – поки економити не будемо». Проте місцева влада Києва закликала людей економити електрику – не вмикати всі потужні електроприлади одночасно, особливо з 18:00 по 23:00.

У ніч на 8 травня російські сили завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БПЛА, застосувавши 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Як повідомляють у телеграмі Повітряні сили ЗСУ, українські військові збили 39 ракет та 20 ударних дронів.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» ввечері 8 травня запроваджувала тимчасові обмежень на енергопостачання для промисловості та бізнесу. Сьогодні також попередили про обмеження, в «Укренерго» зауважили, що у разі продовження росту споживання, можливе застосування аварійних відключень для побутових споживачів.

Російські військові з жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак.

У березні цього року Росія відновила атаки по об’єктах критичної інфраструктури в Україні, зокрема, здійснивши 22 березня найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Форум

Wiki